Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Crème caramel

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Crème caramel

127 min 2 min Snadné 4 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

150 kcal 3g Bílkoviny 12g Tuky 8g Cukry

Suroviny

smetana, agar, datlovy-sirup

Instrukce

Vezměte si rendlík, nalijte do něj smetanu a přiveďte ji k varu. Poté do smetany nasypte agar, promíchejte, ztlumte plamen na mírný stupeň a směs nechte vařit cca 2 minuty.

Mezitím si připravte 4 silikonové formičky na muffiny (každá by měla mít objem alespoň 100 ml) a na dno každé z nich nalijte 1 lžičku datlového sirupu.

Až se dovaří směs v rendlíku, ještě horkou ji rovnoměrně rozdělte do připravených formiček. Naplněné formičky přemístěte ihned do lednice a nechte chladit cca 1,5–2 hodiny do ztuhnutí smetanové směsi.

Po vychlazení vyklopte obsah formiček na servírovací talířky a podávejte.