Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Čokoládové kostky z pukanců

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Čokoládové kostky z pukanců

32 min 2 min Snadné 25 porce

Občas k velkému dílu stačí málo. V tomto případě dvě ingredience, pár snadných úkonů, chvilka trpělivosti a výtečný mls je na světě. Připravte si pohankové pukance, kvalitní čokoládu a (umělecká) produkce může začít.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

48 kcal 1g Bílkoviny 3g Tuky 4g Cukry

Suroviny

horka_cokolada, pohanka

Instrukce

Připravte si plastovou formu (25 cm × 25 cm) a vyložte ji pečicím papírem.

Připravte si vodní lázeň: Potřebujete na ni 2 různě velké nádoby, které do sebe vzájemně zapadají, ale dno menší nádoby přitom nedosahuje na dno té větší – nejlépe hrnec a misku (ideálně skleněnou či nerezovou). Do hrnce nalijte trochu vody a přiveďte k varu.

Plamen ztlumte na mírný stupeň, do misky dejte čokoládu a zasuňte ji do hrnce – dno misky se přitom nesmí dotýkat vody. Tímto způsobem nechte čokoládu za stálého míchání pozvolna rozpustit nad horkou párou.

Rozpuštěnou čokoládu smíchejte v míse s pohankovými pukanci.

Směs přemístěte do připravené formy a uhlaďte ji.

Nechte vychladnout na studeném místě nebo v lednici.

Nakrájejte na kostky a podávejte.