Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Čokoláda na lžičce

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Čokoláda na lžičce

134 min 4 min Snadné 5 kusů

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

288 kcal 7g Bílkoviny 24g Tuky 11g Cukry

Suroviny

mix-orechu, horka_cokolada

Instrukce

Připravte si hrnec a skleněnou či nerezovou misku, kterou lze zasunout do hrnce, aniž by se přitom dotýkala jeho dna. Do hrnce nalijte malé množství vody a zahřívejte tak, aby se voda mírně vařila. Do misky nalámejte hořkou čokoládu a až voda v hrnci začne vřít, ztlumte plamen na mírný stupeň, opatrně vložte misku do hrnce a za stálého míchání nechte čokoládu pozvolna rozpustit. Rozpuštěnou čokoládu dejte odstát na tak dlouho, aby měla tužší, ale ještě tekutou konzistenci.

Poté si připravte malé formičky (použili jsme pudinkovky, ale vystačíte si i s plastovými panáky). Každou formičku naplňte do poloviny její výšky připravenou čokoládou. Zapíchněte do ní lžičku a dolijte čokoládou tak, aby lžička ve formičce stála.

Navrch nasypejte nasekané ořechy a další ingredience dle libosti.

Formičky dejte alespoň na 2 hodiny do lednice a skladujte v chladu.

Vychlazenou čokoládu na lžičce rozmíchejte v hrníčku s horkým mlékem a dopřejte si chuť pravé horké čokolády.

Poznámky

Do čokolády můžete přidat vaše oblíbené koření nebo zdobení. My jsme použili mleté chilli, skořici, zázvor a sušené růže.