Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Čočkový salát s pečenou dýní

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Čočkový salát s pečenou dýní

37 min 22 min Střední 4 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

390 kcal 21g Bílkoviny 17g Tuky 35g Cukry

Suroviny

cerna-cocka, voda, dyne-hokkaido, olivovy-olej, kozi-syr, mata, sul, pepr

Instrukce

Troubu předehřejte na 200 °C.

Čočku propláchněte pod studenou vodou.

Poté ji vložte do většího hrnce, zalijte ji vodou tak, aby voda dosahovala cca 2–3 cm nad čočku (půjde opřibližně 1 l vody), a začněte zahřívat.

Než se voda v hrnci začne vařit, dejte péct dýni.

Připravte si menší plech (cca 30 cm× 20 cm) a vyložte ho pečicím papírem.Na vyložený plech rozmístěte nakrájenou dýni, pokapejte ji 2lžičkami olivového oleje a posypte solí a pepřem.

Následněplech přemístěte do předehřáté trouby a pečte 20–22 minut při 200–210 °C.

Až začne vřít voda v hrnci, ztlumte plamen na střední stupeň a čočku nechte vařit 10–15 minut. Průběžně ji kontrolujte ochutnáním, aby se nerozvařila.

Než se dopeče dýně a dovaří čočka, připravte si zálivku –v menší misce si smíchejte 4 lžičky olivového oleje, citronovou šťávu, citronovou kůru, prolisovaný česnek, sůl a pepř.

Uvařenou čočku slijte, promíchejte spřipravenou zálivkou a rozdělte na 4 servírovací talíře. Následně ke každé porci přidejte pečenou dýni a navrch rozdrobte kozí sýr.

Na závěr salát ozdobte nasekanou mátou a podávejte.