Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Čočkové kari z trouby

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Čočkové kari z trouby

55 min 40 min Snadné 4 porce

Taky milujete vůni kari, která se line z kuchyně po celé domácnosti? Variací na tento populární indický pokrm je nespočet. Proto jsme nezaháleli a vymysleli další!

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

261 kcal 20g Bílkoviny 2g Tuky 34g Cukry

Suroviny

cervena-cibule, mrkev, cesnek, zazvor, cervena-cocka, zeleninovy-vyvar, kari, rimsky-kmin, kokosove-mleko, spenat, stava-z-limetky, sul, pepr

Instrukce

Nejprve si předehřejte troubu na 200 °C a připravte si větší hrnec, který lze dát do trouby (nebo zapékací formu o rozměrech cca 20 cm × 20 cm).

Cibuli nakrájejte najemno a mrkev na malé kousky (cca 0,5 cm × 0,5 cm). Česnek rozdrťte nožem a nakrájejte nahrubo a zázvor nakrájejte najemno.

Do hrnce dejte čočku a vývar. Přidejte mrkev, cibuli, česnek, zázvor, kari koření a římský kmín. Dochuťte solí a pepřem a zamíchejte. Hrnec přiklopte pokličkou (nebo jej natěsno uzavřete alobalem) a dejte do vyhřáté trouby. Pečte 25–30 minut na 200 °C, dokud čočka nebude měkká. Poté hrnec odkryjte a přidejte kokosové mléko, zamíchejte, znovu zakryjte a pečte dalších 5–10 minut na 200 °C.

Po uplynutí uvedeného času kari vytáhněte, přidejte špenát a zamíchejte. Dochuťte limetkou a podávejte.

Poznámky

Servírujte s rýží, sezamem a čerstvým koriandrem (lze nahradit hladkolistou petrželovou natí).