Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Čočková polévka z červené čočky

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Čočková polévka z červené čočky

45 min 35 min Střední 4 porce

Jestli máte rádi luštěniny, ale nebaví vás čekat, až změknou, tahle krémová polévka z červené čočky s mrkví a rajčaty vám ušetří čas. Červená čočka se totiž rychle rozvaří a zároveň si ponechá svou charakteristickou chuť. Náš recept ocení i vegani, protože v polévce není ani kapka smetany.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

229 kcal 10g Bílkoviny 8g Tuky 30g Cukry

Suroviny

olivovy-olej, jarni_cibulka, mrkev, cesnek, rajcata, zeleninovy-vyvar, cervena-cocka, tymian, sul, pepr

Instrukce

Na olivovém oleji osmahneme cibulku. Přidáme mrkev a opékáme cca 5 minut.

Do pánve přidáme utřený česnek a opékáme další 2 minuty.

Přimícháme rajčatový protlak, rajčata a vše zalijeme vývarem.

Polévku přivedeme k varu a přisypeme červenou čočku společně s tymiánem.

Vaříme do změknutí čočky, což trvá cca 25 minut.

Nakonec dochutíme solí a pepřem.

Pokud chceme, můžeme do polévky přidat i špetku sušeného chilli.