Dnešním receptem z naší kuchařky Jíme zdravě o Vánocích potěšíme nejen příznivce vegetariánské stravy. Sekaná totiž nemusí být připravena pouze z masa, skvěle ho nahradí také hnědá čočka. A věřte, že v kombinaci se zeleninou a kořením se kombinace chutí doplňuje dokonale.

Autor: Mandimu • 1 minut čtení
Čočková sekaná
93 min
63 min
Střední
4 porce
Recept
Výživové hodnoty
307 kcal
12g Bílkoviny
12g Tuky
37g Cukry
Suroviny
Na sekanou
- 300 ml vody
- 1× střední mrkev
- 2× stonek řapíkatého celeru (cca 100 g)
- 3 stroužky česneku
- 1 hrst stonku petrželové natě (lze použít i lístky, ale stonky mají intenzivnější chuť)
- ½× větší bílá cibule (cca 50 g)
- 25 g lněných semínek (namlít najemno)
- 50 g ovesných vloček jemných (můžete nahradit celými)
- 50 g vlašských ořechů (nasekat nahrubo)
- sůl
- pepř
- 100 g hnědé čočky v suchém stavu (nebo 250 g předvařené)