Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Čočka s bylinkami a bramborovou kaší

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Čočka s bylinkami a bramborovou kaší

95 min 55 min Snadné 4 porce

Luštěniny se obecně postupně zase více a více vracejí do našich kuchyní. Jejich konzumace je pro celkové zdraví člověka velice prospěšná. Pokud si chcete dát pauzu od masa, nebo jen trošku zpestřit či odlehčit váš jídelníček, sáhněte po tomto receptu. Kombinace jemné bramborové kaše a bylinkové čočky vás zaručeně nezklame.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

194 kcal 13g Bílkoviny 6g Tuky 30g Cukry

Suroviny

cerna-cocka, olivovy-olej, cibule-salotka, cesnek, koriandr, tymian, medvedi-cesnek, mrkev, petrzelova_nat, sul, pepr

Instrukce

Brambory oloupejte a nakrájejte na kostky.

V hrnci přiveďte k varu 1 litr vody, osolte, přidejte nakrájené brambory a vařte 15–20 minut doměkka.

Zatímco se brambory vaří, propláchněte si černou čočku,dejte ji do hrnce s 600 ml studené vody, přiveďte k varu a čočku vařte cca 20–25 minut doměkka.

Až budou brambory a čočka uvařené,slijte z nich vodu.

Následně si připravte suroviny na čočkovou směs: česnek si nakrájejte na plátky, čerstvou petrželku nasekejte a šalotky nakrájejte najemno.

Mrkve očistěte a nakrájejte na menší kousky.

V pánvi si rozehřejte olivový olej a na mírném plameni na něm osmahněte nakrájené šalotky.

Přidejte plátky česneku, koriandr, tymián a medvědí česnek a nechte koření rozvonět. Po chvilce přidejte nakrájenou mrkev a restujte 10 minut. Nakonec přimíchejte uvařenou černou čočku a nasekanou petrželku.

Směs osolte a opepřete.

Pánev stáhněte z plotýnky.

Pro přípravu bramborové kaše si v rendlíku přiveďte k varu mléko s máslem.

Uvařené brambory rozmačkejte šťouchadlem, přilijte k nim horké mléko s máslem a vyšlehejte ručním šlehačem dohladka.

Čočkovou směs i hotovou bramborovou kaši rozdělte na 4 porce a podávejte.