Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Čočka s bylinkami

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Čočka s bylinkami

40 min 35 min Snadné 2 porce

Vzpomínáte si na dobu, kdy jediným receptem na čočku byla ta nakyselo? Takovým časům už odzvonilo, protože čočka si zaslouží lepší zacházení. Vyzkoušejte třeba náš recept na čočku s bylinkami a mrkví. Krásně voní po koriandru, tymiánu, medvědím česneku a petrželce a kyselá není ani náhodou. Přidejte k ní celozrnné pečivo a vydatný oběd je na světě.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

526 kcal 25g Bílkoviny 15g Tuky 68g Cukry

Suroviny

hneda-cocka, olivovy-olej, cibule-salotka, mrkev, cesnek, koriandr, tymian, rimsky-kmin, medvedi-cesnek, jarni_cibulka, petrzelova_nat, sul, pepr

Instrukce

Čočku dejte do hrnce s osolenou vodou a vařte cca 20 minut na středním plameni. Po uvaření čočku sceďte a dejte stranou.

Mezitím v pánvi rozehřejte olivový olej, přidejte najemno nasekanou šalotku a opékejte na středním plameni. Po chvilce přidejte mrkev a vše opékejte 10 minut na středním plameni.

Do pánve přidejte prolisované stroužky česneku, koriandr, tymián, římský kmín a medvědí česnek a 1 minutu míchejte.

Nakonec přidejte uvařenou čočku, najemno nakrájenou jarní cibulku a najemno nasekanou petrželovou nať. Vše důkladně promíchejte a stáhněte z plotny.

Hotovou čočku s bylinkami osolte a opepřete dle chuti, rozdělte do 2 talířů a podávejte.

Poznámky

Čočku podávejte s vařenými vejci nebo s tofu.