Vzpomínáte si na dobu, kdy jediným receptem na čočku byla ta nakyselo? Takovým časům už odzvonilo, protože čočka si zaslouží lepší zacházení. Vyzkoušejte třeba náš recept na čočku s bylinkami a mrkví. Krásně voní po koriandru, tymiánu, medvědím česneku a petrželce a kyselá není ani náhodou. Přidejte k ní celozrnné pečivo a vydatný oběd je na světě.

Autor: Mandimu • 1 minut čtení
Čočka s bylinkami
40 min
35 min
Snadné
2 porce
Recept
Výživové hodnoty
526 kcal
25g Bílkoviny
15g Tuky
68g Cukry
Suroviny
- 200 g hnědé čočky v suchém stavu
- 2 lžíce olivového oleje
- 2× cibule šalotka (nasekat najemno)
- 120 g mrkve (očistit a nakrájet na kostičky)
- 2 stroužky česneku (prolisovat)
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička drhnutého sušeného tymiánu
- 1 lžička mletého římského kmínu
- 1 lžíce sušeného medvědího česneku
- 1× jarní cibulka (nakrájet najemno)
- 1 hrst čerstvé petrželové natě (nasekat najemno)
- sůl
- pepř