Čočka patří mezi velmi energeticky výživné a zároveň často opomíjené potraviny, které se v našem jídelníčku neobjevují tak často, jak by měly. Výjimečná je hlavně pro svůj obsah bílkovin, vitamínu B anebo železa. Pojďte s námi udělat krok ku zdraví a připravte si tuto klasiku, čočku nakyselo.

Autor: Mandimu • 1 minut čtení
Čočka na kyselo
61 min
48 min
Snadné
5 porce
Recept
Výživové hodnoty
306 kcal
15g Bílkoviny
5g Tuky
49g Cukry
Suroviny
- 300 g hnědé čočky v suchém stavu (předem přebrat)
- 1 l vody
- 3 kusy bobkového listu
- 2× velká žlutá cibule
- 3× syrové větší brambory varného typu B
- 2 lžíce řepkového oleje
- 800 ml zeleninového vývaru (nebo zeleninového bujónu v bio kvalitě nebo vody)
- ocet (2–4 lžíce dle chuti)
- sůl
- pepř