Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Cobbler s lesním ovocem

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Cobbler s lesním ovocem

50 min 35 min Snadné 6 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

390 kcal 30g Bílkoviny 15g Tuky 31g Cukry

Suroviny

ovesne-vlocky, maslo, mandlova-mouka, trtinovy-cukr, mleko, lesni-ovoce, tvaroh

Instrukce

Troubu předehřejte na 180 °C a nachystejte si zapékací mísu (30 cm × 40 cm).

Ve větší míse smíchejte ovesné vločky, máslo, mandlovou mouku, třtinový cukr a mléko a z výsledné směsi rukama vypracujte kompaktní hmotu.

Nyní si nachystejte rozmrazené lesní ovoce a rovnoměrně ho rozprostřete do zapékací mísy. Následně si vezměte lžíci a připravenou vločkovou směs po částech přendejte na vrstvu lesního ovoce, kde z vločkové hmoty postupně vytvořte 6 stejně velkých hrudek. Až takto spotřebujete veškerou vločkovou směs, vložte zapékací mísu do předehřáté trouby a pečte 30–35 minut při 180–185 °C dozlatova.

Hotový cobbler nakrájejte na 6 porcí tak, aby každá porce obsahovala 1 vločkovou hrudku.

Nakrájený cobbler rozdělte na servírovací talíře, ke každé porci přidejte 200 g odtučněného tvarohu a podávejte.

Poznámky

TIP: Namísto směsi lesního ovoce můžete v receptu použít i jeden

určitý druh drobných lesních bobulovin – například samotné borůvky, maliny, ostružiny nebo rybíz