Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Cloud bread

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Cloud bread

45 min 30 min Střední 8 porce

Pečivo se dá využít nejen k lahodné snídani, ale také například na rychlý oběd nebo studenou večeři. Příjemnou změnou od toho klasického bílého je náš cloud bread. Na rozdíl od běžného pečiva neobsahuje žádný lepek, je krásně nadýchaný, a hlavně je pořádně nabitý bílkovinami.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

309 kcal 17g Bílkoviny 25g Tuky 4g Cukry

Suroviny

vejce, smetanovy-syr, sul

Instrukce

Troubu dejte předehřívat na 160 °C.

Připravte si 2 vyšší nádoby a rozklepněte do nich všech 5 vajec – bílky dávejte do jedné misky a žloutky do druhé.

Do nádoby s bílky přidejte špetku soli a tyčovým mixérem se šlehacím nástavcem z nich vyšlehejte tuhý sníh.

Do nádoby se žloutky přidejte smetanový sýr a směs vyšlehejte do nadýchané pěny.

Žloutkovou pěnu spojte s bílkovým sněhem.

Vyložte si pečicím papírem plech a vařečkou na něm z připraveného těsta tvořte placky. Pokud by vám tvořit nešly nebo by vám předtím spadl bílkový sníh, nezoufejte – těsto jednoduše rozprostřete po celé ploše plechu a po upečení z něj vykrájíte kolečka.

Plech dejte do trouby a pečte 25–30 minut při 150–160 °C.

Po upečení nechte placky chvíli chladnout.

Vychladlé placky rozložte na linku a mezi každé 2 placky dejte trochu bazalkového pesta, sušené šunky, plátků mozzarelly, rajčat a avokáda a trochu polníčku.

Obložené cloud breads ihned podávejte.

* Recept na domácí bazalkové pesto najdete zde na webu.

Poznámky

Cloud bread můžete podávat s čímkoliv a připravit si ho můžete i nasladko. Naše oblíbená sladká variace cloud breadu je ta s domácí marmeládou a tvarohem.