Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Cizrnový sendvič s tofu

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Cizrnový sendvič s tofu

10 min 2 min Snadné 1 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

470 kcal 20g Bílkoviny 11g Tuky 67g Cukry

Suroviny

tofu, zeli, okurka, cizrna, citronova-stava, cibule, tahini, zitny-chleb, sul, pepr

Instrukce

Tofu nakrájejte na plátky silné cca 0,5 cm.

Červené zelí nakrájejte na tenké nudličky a okurku na tenké plátky.

Připravte si nepřilnavou pánev a na středním plameni ji nasucho rozehřejte. Poté do pánve přidejte nakrájené tofu a opékejte ho

přibližně 1 minutu z každé strany.

Následně si připravte cizrnovou pomazánku: v misce si smíchejte předvařenou cizrnu, citronovou šťávu, nakrájenou červenou cibuli, tahini, sůl a pepř a výslednou směs důkladně rozmačkejte vidličkou.

Nyní si připravte 1 plátek žitného chleba a navrstvěte na něj nejprve nakrájené červené zelí, poté cizrnovou pomazánku, následně opečené plátky tofu a nakonec nakrájenou okurku.

Na závěr vše přiklopte druhým plátkem chleba.