Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Cizrnový salát s pečenými rajčaty

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Cizrnový salát s pečenými rajčaty

35 min 20 min Snadné 4 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

380 kcal 30g Bílkoviny 10g Tuky 50g Cukry

Suroviny

mrkev, cizrna, rimsky-kmin, oregano, olivovy-olej, salatove-listy, rukola, cerna-cocka, susena-rajcata, sul, pepr

Instrukce

Troubu předehřejte na 180 °C.

Připravte si menší plech (30 cm × 20 cm) a vyložte ho pečicím papírem.

Mrkev oloupejte a nakrájejte na větší klínky o velikosti cca 2 cm (případně ji nakrájejte na širší kolečka). Nakrájenou mrkev přemístěte na plech, přidejte k ní předvařenou cizrnu a vše posypte římským kmínem, oreganem, solí a pepřem. Následně vše přelijte 2 lžičkami olivového oleje a důkladně promíchejte. Poté plech přemístěte do předehřáté trouby a pečte 15–20 minut při 180–190 °C

Mezitím si připravte zálivku – nachystejte si misku a smíchejte v ní citronovou šťávu, jablečný ocet, med, špetku soli a špetku pepře.

Poté si pod proudem vody omyjte dubový salát a rukolu; dubový salát následně natrhejte na menší kousky.

Až se dopeče cizrna s mrkví, nachystejte si 4 servírovací talíře a rozdělte na ně natrhaný dubový salát a uvařenou černou čočku.

Následně na talíře přidejte pečenou cizrnu s mrkví, do každé porce dejte 5 sušených rajčat a navrch rozdělte rukolu.

Na závěr každou porci salátu pokapejte připravenou zálivkou a podávejte

Poznámky

*Instrukce k vaření černé čočky najdete na obalu produktu – většinou se jedná o 12–15 minut varu v přibližně 2násobném množství vody