Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Cizrnový falafel

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Cizrnový falafel

40 min 25 min Snadné 1 porce

Máte rádi arabská jídla? Jakpak by ne, když jsou jednoduchá na přípravu. Stejně jako náš falafel z cizrny z konzervy. Nemusíte čekat, až cizrna nabobtná, a tak si tuhle lahůdku můžete dopřát ještě dnes. Další ingredience najdete ve spíži, a tak ušetříte drahocenný čas. A namáčet falafel můžete třeba do jogurtového dipu s pažitkou.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

253 kcal 9g Bílkoviny 10g Tuky 31g Cukry

Suroviny

cizrna, citron, petrzelova_nat, sezamova-seminka, olivovy-olej, cesnek, sul, pepr

Instrukce

Troubu si předehřejte na 190 °C, připravte si plech a vyložte jej pečicím papírem.

Všechny uvedené ingredience umixujte dohladka.

Ze směsi tvarujte kuličky a pokládejte je na připravený plech.

Pečte 20–25 minut při 180–190 °C.

Poznámky

Pokrm můžete podávat například s bílým jogurtem.