Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Cizrnové karbanátky s tuňákem

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Cizrnové karbanátky s tuňákem

30 min 20 min Snadné 8 kusů

Rádi měníme tradice stravování, a tak jsme oblíbené karbanátky zahalili do zdravějšího hávu. Tyhle karbanátky z cizrny a tuňáka vás dostanou. Jsou snadné na přípravu a běžné ingredience jsme vyměnili za méně kaloricky náročné. Třeba mouku za ovesné vločky. Uvidíte, jak skvěle dokáží držet tvar. Tak vzhůru do nich.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

176 kcal 10g Bílkoviny 7g Tuky 17g Cukry

Suroviny

cizrna, tunak, ovesne-vlocky, vejce, olivovy-olej, lnene-seminko, kurkuma, sul, pepr

Instrukce

Troubu předehřejte na 180 °C. Připravte si plech a vyložte jej pečicím papírem.

Cizrnu rozmixujte a přemístěte do mísy.

Přidejte všechny ostatní ingredience a promíchejte.

Ze vzniklého těsta vytvarujte 8 placek a naskládejte je na připravený plech.

Pečte 15–20 minut při 170–180 °C.