Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Cizrnové brownies

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Cizrnové brownies

37 min 12 min Snadné 12 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

270 kcal 5g Bílkoviny 21g Tuky 14g Cukry

Suroviny

horka_cokolada, cizrnova-mouka, kyprici-prasek, holandske-kakao, stevie, kokosovy-olej, mandlove-mleko

Instrukce

Troubu předehřejte na 180 °C.

Z celkového množství hořké čokolády odeberte 100 g, nasekejte je nahrubo a dejte zatím stranou. Zbylých 200 g čokolády rozehřejte ve vodní lázni, přimíchejte stévii a olej a odložte na chvilku stranou.

Ve větší míse smíchejte cizrnovou mouku, prášek do pečiva a holandské kakao. K této směsi za stálého míchání postupně přilévejte mlékoa připravenou rozpuštěnou čokoládu se stévií. Hotové těsto by mělo být polotekuté a při šlehání by se mělo lesknout. Pokud je těsto suché a lepí

se na vařečku, přilijte ještě trochu mléka navíc – ale ne tolik, aby těsto bylo příliš tekuté. Nakonec do těsta vmíchejte přichystanou nasekanou čokoládu.

Pomocí špachtle přemístěte připravené těsto do pekáče (20 cm × 20 cm) vyloženého pečicím papírem. Pekáč dejte do předehřáté trouby a pečte 12-14 minut na 170–180 °C.

Brownies nechte úplně vychladnout a teprve pak krájejte. My jsme brownies nakrájeli na 12 stejných dílků a podávali.