Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Cizrnová polévka

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Cizrnová polévka

45 min 30 min Snadné 4 porce

„Pořád čočka, hrách, čočka, fazole, chce to něco jiného…,“. Jestli chcete opravdu udělat menší revoluci v polévkovém repertoáru, vsaďte na náš recept na cizrnovou polévku. Má originální chuť, kterou s ničím jiným nezaměníte, a na přípravu není těžká. Vyměňte klasickou živočišnou zakysanou smetanu za sójovou nebo jinou rostlinnou a pochutnají si kromě vegetariánů i vegani.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

230 kcal 10g Bílkoviny 5g Tuky 36g Cukry

Suroviny

olivovy-olej, cibule-salotka, cesnek, mrkev, cizrna, zeleninovy-vyvar, tamari-omacka, bazalka, sul, pepr, rajcata, celer

Instrukce

Na lžíci olivového oleje v hrnci osmahneme na jemno nasekané šalotky a utřený česnek.

Přidáme očištěnou a na kostky nakrájenenou mrkev a celer, zalijeme vývarem, přidáme plechovku krájených rajčat, tamari a předvařenou cizrnu, vše zamícháme a necháme 10 minut povařit pod pokličkou.

Hotovou polévku podáváme s nočkem zakysané smetany a nahrubo nasekanou bazalkou.