„Pořád čočka, hrách, čočka, fazole, chce to něco jiného…,“. Jestli chcete opravdu udělat menší revoluci v polévkovém repertoáru, vsaďte na náš recept na cizrnovou polévku. Má originální chuť, kterou s ničím jiným nezaměníte, a na přípravu není těžká. Vyměňte klasickou živočišnou zakysanou smetanu za sójovou nebo jinou rostlinnou a pochutnají si kromě vegetariánů i vegani.

Autor: Mandimu • 1 minut čtení
Cizrnová polévka
45 min
30 min
Snadné
4 porce
Recept
Výživové hodnoty
230 kcal
10g Bílkoviny
5g Tuky
36g Cukry
Suroviny
- 1 lžíce olivového oleje
- 2× cibule šalotka
- 1 stroužek česneku
- 2× mrkev
- 400 g předvařené cizrny
- 1 l zeleninového vývaru
- 1 lžíce tamari omáčky
- 1 hrst čerstvé bazalky
- sůl
- pepř
- 400 ml krájených rajčat z plechovky
- 150 g celeru