Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Cizrnová polévka

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Cizrnová polévka

22 min 12 min Snadné 4 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

424 kcal 18g Bílkoviny 15g Tuky 55g Cukry

Suroviny

olivovy-olej, cibule-salotka, cesnek, mrkev, cizrna, zeleninovy-vyvar, tamari-omacka, bazalka, rajcata, smetana, sul, pepr

Instrukce

Mrkev očistěte a nakrájejte na kostky, česnek utřete a šalotky nakrájejte najemno.

V hrnci rozehřejte 2 lžíce olivového oleje, osmahněte na něm nakrájené šalotky a na mírném plameni opékejte 1–2 minuty.

Přidejte utřený česnek a hned nato nakrájenou mrkev, zalijte zeleninovým vývarem, osolte, opepřete a nakonec přidejte plechovku krájených rajčat, tamari a předvařenou cizrnu. Vše zamíchejte a nechte 10 minut povařit pod pokličkou.

Hotovou polévku podávejte se zakysanou smetanou a nahrubo nasekanou bazalkou.

Poznámky

TIP: Pokud vám zbylo upečené nebo uvařené kuřecí maso, natrhejte ho na kousky a přidejte do polévky