Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Cizrnová placka s borůvkami

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Cizrnová placka s borůvkami

42 min 30 min Snadné 16 porce

Cizrna právem patří mezi nejpopulárnější luštěniny. Krom jiného podporuje trávení, pomáhá udržovat stabilní hladinu cukru v krvi a zvyšuje pocit nasycení. Dopřejte si ji dnes na sladko s banánem, jablky a borůvkami.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

111 kcal 4g Bílkoviny 5g Tuky 13g Cukry

Suroviny

cizrna, banan, jablko, vejce, kyprici-prasek-do-peciva, spaldova-mouka, mandle, boruvky, med

Instrukce

Troubu předehřejte na 190 °C.

Cizrnu společně s banánem a jablkem rozmixujte a směs přemístěte do mísy.

Přidejte vejce, kypřicí prášek, mouku, mandle a borůvky. Vše doslaďte medem.

Plech (20 × 20) cm vyložte pečicím papírem a přilijte vzniklé těsto.

Plech s těstem vložte do trouby a pečte na 180–190 °C 25–30 minut.

Upečenou cizrnovou placku nakrájejte na 16 stejně velkých kousků a podávejte.

Poznámky

Pokud je těsto moc hutné, přidejte 3 lžíce vody nebo mléka.