Propadli jste jako my cizrně? Pak nesmíte vynechat tenhle čistě veganský recept na rajčatovou omáčku s cizrnou, do níž neproklouzla ani špetka živočišné chuti. Když si cizrnu dopředu předvaříte, ušetříte i drahocenný čas.

Autor: Mandimu • 1 minut čtení
Cizrnová omáčka s rýží
25 min
15 min
Snadné
3 porce
Recept
Výživové hodnoty
453 kcal
12g Bílkoviny
17g Tuky
56g Cukry
Suroviny
- 1× malá žlutá cibule
- 1× velké masité rajče (cca 200 g)
- 120 g bílé rýže basmati v suchém stavu (lze použít i rýži basmati „natural“, tzn. celozrnnou)
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 400 g předvařené cizrny
- ½ lžičky kajenského pepře
- 1 lžička mleté sladké papriky
- 100 ml sójové smetany (nebo jiné rostlinné smetany – např. rýžové)
- sůl