Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Cizrnová omáčka s quinoou

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Cizrnová omáčka s quinoou

34 min 32 min Snadné 4 porce

Fakt, že na vegetariánském pokrmu si můžete pochutnat stejně, jako na masovém, je už dlouhou dobu známý. Inspirace na taková jídla však není nikdy dost, a proto neváhejte a připravte si s námi tuto lahodnou cizrnovou omáčku s quinoou.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

420 kcal 16g Bílkoviny 13g Tuky 60g Cukry

Suroviny

quinoa, olivovy-olej, jarni_cibulka, rajcata, cesnek, voda, cizrna, mleta-paprika, sul, pepr

Instrukce

Quinou uvařte podle návodu na obalu.

V pánvi rozehřejte 2 lžíce olivového oleje, přidejte najemno nakrájenou jarní cibulku a cca 2 minuty opékejte na středním plameni.

Poté přidejte protlak, česnek a rajčata a vše podlijte 100 ml vody. Přiklopte pokličkou a nechte 5–10 minut provařit na středním plameni.

Předvařenou cizrnu sceďte a společně se dvěma lžičkami pálivé papriky přidejte do pánve, zamíchejte a vařte dalších 5 minut.

Směs dochuťte solí a pepřem, rozdělte do 4 talířů a podávejte společně s quinoou.

Poznámky

Do omáčky můžete přidat hrášek, kukuřici nebo jinou zeleninu podle chuti.