Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Cizrnová bowl s kešu omáčkou

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Cizrnová bowl s kešu omáčkou

85 min 60 min Snadné 2 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

592 kcal 29g Bílkoviny 29g Tuky 48g Cukry

Suroviny

cerna-cocka, cizrna, mleta-paprika, cervena-repa, tymian, spenat, cesnek, olivovy-olej, dynova-seminka, mandlove-platky, sul, pepr

Instrukce

Troubu předehřejte na 180 °C.

Čočku uvařte v osolené vodě podle návodu na obalu – doba varu u černé čočky se většinou pohybuje mezi 25 a 30 minutami.

Připravte si plech a vyložte ho pečicím papírem.

Řepu nakrájejte na kostky a smíchejte ji s tymiánem.

Cizrnu sceďte a smíchejte ji s uzenou paprikou, špetkou soli a špetkou pepře.

Obě směsi rozprostřete vedle sebe na plech, zakápněte je 1 lžící olivového oleje a dejte do předehřáté trouby. Pečte 20–25 minut při 180–190 °C. Na posledních 5 minut pečení ještě na plech přidejte dýňová semínka a plátkové mandle.

Následně si připravte špenátovou směs.

Česnek nakrájejte na plátky. V pánvi rozehřejte 1 lžíci olivového oleje a přidejte nakrájený česnek společně se špenátem. Smažte 5 minut na středním plameni a poté dejte stranou.

Pro přípravu kešu omáčky si všechny patřičné ingredience rozmixujte ve výkonném mixéru dohladka, dochuťte solí a pepřem a dejte zatím do lednice.

Nakonec si vezměte mísu, naaranžujte do ní uvařenou čočku, řepu, cizrnu a špenátovou směs, přidejte lžíci kešu omáčky, posypte pečenými dýňovými semínky a plátky mandlí a podávejte.