Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Citronová roláda

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Citronová roláda

152 min 12 min Střední 16 porce

Dezert lehoučký jako pírko, po kterém vám ani zdaleka nebude těžko? Nebudeme vás dál napínat, jde o tuto nadýchanou lahodnou citronovou roládu s osvěžující náplní. Vyzkoušíte?

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

73 kcal 3g Bílkoviny 2g Tuky 10g Cukry

Suroviny

vejce, trtinovy-cukr, citron, spaldova-mouka, sul

Instrukce

Nejprve si předehřejte troubu na 180 °C, připravte si plech a vyložte jej pečicím papírem.

Poté si nachystejte 1 menší a 1 větší mísu. V menší míse vyšlehejte z bílků a špetky soli tuhý sníh.

Ve větší míse vyšlehejte žloutky s třtinovým cukrem v hustou pěnu a poté přidejte citronovou kůru. Do této pěny prosejte přes sítko špaldovou mouku a vše promíchejte. Poté začněte postupně přidávat všechen vyšlehaný sníh a opatrně míchejte.

Vzniklé těsto nalijte na připravený plech, uhlaďte a dejte péct do trouby předehřáté na 180 °C na 10–12 minut. Po upečení těsto vyjměte z trouby a nechte vychladnout.

Mezitím co korpus chladne, připravte ricottový krém. V malém kastrůlku na mírném plameni smíchejte citronovou šťávu s kukuřičným škrobem, lžící vody a třtinovým cukrem a míchejte, dokud směs nebude mít pudinkovou konzistenci. Vzniklou směs přemístěte do misky, přidejte ricottu a vyšlehejte v jemný krém.

Na vychladlý korpus naneste tenkou vrstvu marmelády, poté vrstvu ricottového krému a roládu opatrně srolujte. Takto připravenou roládu vložte alespoň na 2 hodiny do lednice a až poté nakrájejte na jednotlivé porce a servírujte.

Poznámky

Před podáváním roládu ozdobte pár lístky čerstvé máty.