Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Čínský mangový pudink

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Čínský mangový pudink

17 min 2 min Snadné 4 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

172 kcal 1g Bílkoviny 12g Tuky 15g Cukry

Suroviny

voda, zelatina, mango, kokosove-mleko, med

Instrukce

Nejprve do menší misky nalijte 50 ml vody, přisypte želatinu a nechte ji nabobtnat.

Mezitím oloupejte obě manga a zbavte je pecky. Oloupanou dužinu dejte do mixéru, přilijte k ní 100 ml vody a rozmixujte dohladka.

Rozmixovanou směs přelijte do většího hrnce, přidejte k ní kokosové mléko a med, promíchejte a obsah hrnce přiveďte na středním plameni k varu.

Jakmile směs začne vřít, ztlumte plamen na mírný, přidejte do hrnce nabobtnalou želatinu i s vodou a za stálého míchání celou směs zahřívejte 1–2 minuty na mírném plameni, dokud se želatina zcela nerozpustí.

Následně hrnec odstavte z plamene, pudink rozdělte do 4 skleniček (4× 250 ml) a dejte do lednice alespoň na 4 hodiny, aby pudink dostatečně ztuhl. Po ztuhnutí již pudink můžete podávat.

Poznámky

Pudink nechte před podáváním alespoň 1 hodinu v pokojové teplotě – bude tak mít ještě lepší chuť i texturu. Každou porci pudinku můžete posypat praženými kokosovými chipsy.