Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Čínské hovězí maso s brokolicí

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Čínské hovězí maso s brokolicí

26 min 14 min Snadné 4 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

203 kcal 14g Bílkoviny 10g Tuky 3g Cukry

Suroviny

hovezi, cesnek, kari, sojova-omacka, ocet, trtinovy-cukr, kukuricny-skrob, kureci-vyvar, repkovy-olej, brokolice, sul, pepr

Instrukce

Hovězí roštěnou nakrájejte na tenké plátky. Česnek oloupejte a nakrájejte najemno. Následně si připravte větší mísu, dejte do ní nakrájenou roštěnou, nakrájený česnek, koření na čínu, sůl a pepř a vše důkladně promíchejte.

Poté mísu dejte stranou a masovou směs nechte odležet (ideálně 30 minut, postačí ale i kratší doba).

Mezitím si ve sklenici smíchejte sójovou omáčku, ocet, třtinový cukr, kukuřičný škrob a kuřecí vývar.

Po odležení masové směsi si připravte větší pánev a na silném plameni v ní rozehřejte 3 lžíce oleje. Následně do pánve přidejte masovou směs a opékejte ji 3⁠–⁠4 minuty na silném plameni za občasného promíchání. Poté přidejte brokolicové růžičky a vše opékejte další 3⁠–⁠4 minuty na silném plameni.

Následně snižte plamen na střední stupeň, nalijte do pánve připravenou směs ze sklenice, obsah pánve promíchejte a vše vařte 5⁠–⁠6 minut, dokud nevznikne hustá omáčka, která obalí maso s brokolicí.

Poté vypněte ohřev, směs z pánve rozdělte na 4 porce a ihned podávejte.

* Kořenicích směsí na čínská jídla je velké množství a můžete použít prakticky kteroukoli. My jsme použili směs badyánu, mleté skořice a mletého zázvoru.

Poznámky

Každou porci posypte bílým sezamem a jako přílohu podávejte rýži.