Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Cibulová pomazánka

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Cibulová pomazánka

13 min 8 min Snadné 7 porce

Pomazánky všeho druhu milujeme! Vyzkoušejte recept na sezónní cibulovou z kuchařky Jíme zdravě pod pokličkou.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

89 kcal 3g Bílkoviny 7g Tuky 4g Cukry

Suroviny

olivovy-olej, maslo, cervena-cibule, cibule, tymian, smetanovy-syr, tvaroh, sul, pepr

Instrukce

Nejprve si na pánvi na středním plameni rozehřejte 2 lžíce olivového oleje a máslo.

Jakmile je olej s máslem rozehřátý, vložte do pánve nahrubo nakrájené cibule a sušený tymián. Opékejte na středním plameni 7–8 minut.

Po opečení vypněte plamen a obsah pánve nasypte do vyšší nádoby nebo hlubší mísy. K opečené cibulové směsi přidejte smetanový sýr, polotučný tvaroh, sůl a pepř a pomocí tyčového mixéru vše rozmixujte dohladka.

Po rozmixování můžete podávat. Pomazánku skladujte ve vzduchotěsné nádobě v lednici a zkonzumujte do 3–4 dní.

Poznámky

Cibulovou pomazánku podávejte s kváskovou bagetou nebo celozrnnými krekry. Před podáváním

pomazánku posypte najemno nasekanou pažitkou nebo klíčky.