Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Cibulová marmeláda

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Cibulová marmeláda

45 min 35 min Snadné 4 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

91 kcal 2g Bílkoviny 3g Tuky 14g Cukry

Suroviny

cervena-cibule, olivovy-olej, trtinovy-cukr, balzamiko-ocet, voda

Instrukce

Cibuli oloupejte a nakrájejte na měsíčky.

Poté si v hrnci rozehřejte 1 lžíci olivového oleje, přidejte nakrájenou cibuli a smažte ji 5 minut na mírném plameni.

Následně do hrnce přidejte třtinový cukr a balzamikový ocet, vše podlijte 100 ml vody, hrnec přiklopte pokličkou a vařte za občasného míchání 25–30 minut.

Jakmile se cibule začne zespodu trochu přichytávat, stáhněte hrnec z plotýnky a směs uvnitř nechte vychladnout.

Hotovou marmeládu přemístěte do zavírací sklenice a skladujte v lednici, kde vydrží 2–3 týdny.