Chřest je typickou evropskou plodinou. Proč tedy tuto lokální blahodárnou surovinu nevyužít také v kuchyni? Chřest dodá pokrmu nejen výbornou chuť, ale také vyzdvihne zdánlivě obyčejné rizoto na vyšší úroveň. Zkuste a ochutnejte.

Autor: Mandimu • 1 minut čtení
Chřestové rizoto
30 min
20 min
Střední
4 porce
Recept
Výživové hodnoty
383 kcal
16g Bílkoviny
18g Tuky
50g Cukry
Suroviny
- 600 g zeleného chřestu
- 160 g celozrnné rýže arborio
- 1 kus menší bílé cibule
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce jablečného octa
- 1 lžíce citronové šťávy
- 800 ml zeleninového vývaru
- 100 ml sójové smetany (nebo kokosového mléka z plechovky)
- 1 lžička čerstvého tymiánu (nasekat)
- 40 g strouhaného parmazánu
- 0 špetky soli
- 0 špetky pepře