Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Chřestové rizoto

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Chřestové rizoto

30 min 20 min Střední 4 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

383 kcal 16g Bílkoviny 18g Tuky 50g Cukry

Suroviny

chrest, ryze, cibule, olivovy-olej, jablecny-ocet, zeleninovy-vyvar, sojova-smetana, tymian, parmazan, sul, pepr

Instrukce

Chřest očistěte, odkrojte dřevnaté konce a nakrájejte na klínky dlouhé zhruba 0,5 cm. Vršky odkrojte a dejte zatím stranou.

Cibuli nakrájejte nadrobno, ve větší pánvi si rozehřejte olivový olej a cibuli na něm orestujte dosklovita. Do pánve přisypte rýži a restujte ji 4 minuty na mírném plameni. Přidejte jablečný ocet a citronovou šťávu.

Následně do pánve postupně přilévejte zeleninový vývar (zhruba po 200 ml). Další dávku přilijte vždy po vsáknutí předešlé dávky. Pokud vám vývar dojde, použijte obyčejnou vodu. Cílem je, aby rýže byla hotová na skus.

S poslední dávkou vývaru přidejte do pánve chřest a nasekaný tymián, počkejte, až se vývar vyvaří, a přilijte sójovou smetanu.

Vezměte vařečku a rizoto vyšlehejte do krémové konzistence.

Rizoto dochuťte solí a pepřem, ozdobte odkrojenými vršky chřestu a posypte parmazánem.

Poznámky

TIP: Rizoto můžete dle libosti ozdobit dýňovými semínky.