Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Chřestová polévka

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Chřestová polévka

35 min 20 min Snadné 3 porce

Tento jednoduchý recept na krémovou chřestovou polévku je hned hotový. Chřest je nejcennější jarní zeleninou, která vám dodá draslík, zinek či fosfor.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

282 kcal 6g Bílkoviny 18g Tuky 22g Cukry

Suroviny

olivovy-olej, maslo, cibule, chrest, zeleninovy-vyvar, sul, pepr, muskatovy-orisek

Instrukce

V hrnci rozehřejte 1 lžíci olivového oleje společně s máslem.

Přidejte najemno nasekanou cibuli a opékejte cca 5 minut.

Z chřestu odkrojte dřevnaté konce a nakrájejte ho na kousky (pár vršků si nechte na ozdobu).

Osmaženou cibulku v hrnci zalijte vývarem, přidejte nakrájený chřest a polévku vařte 10-15 minut pod pokličkou.

Zkontrolujte, jestli je chřest dostatečně měkký (asi jako brambory). Pokud ne, vařte do změknutí. Pokud ano, odstavte hrnec, přidejte špetku muškátového oříšku a rozmixujte dohladka.

Podávejte s opečenými vršky chřestu.