Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Chřestová polévka

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Chřestová polévka

40 min 20 min Snadné 6 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

121 kcal 4g Bílkoviny 8g Tuky 11g Cukry

Suroviny

cibule, slunecnicovy-olej, maslo, chrest, zeleninovy-vyvar, smetana, muskatovy-orisek, sul, pepr

Instrukce

Cibuli si nasekejte najemno.

Z chřestu odkrojte hlavičky a dřevnaté stonky nakrájejte na zhruba 2 cm dlouhé kousky. Pár hlaviček si nechte

na ozdobu.

V hrnci rozehřejte 1 lžíci slunečnicového oleje společně s máslem.

Přidejte nasekanou cibuli a opékejte dosklovita (cca 2–3 minuty).Opečenou cibuli zalijte vývarem, přidejte rýžovou smetanu a nakrájený chřest a polévku vařte pod pokličkou 10–15 minut.Po této době zkontrolujte, zda je chřest dostatečně měkký (asi jako uvařené brambory). Pokud ne, vařte do změknutí. Pokud ano, odstavte hrnec, přidejte muškátový oříšek, špetku soli, špetku pepře a rozmixujte dohladka.

Polévku podávejte s opečenými hlavičkami chřestu.

Poznámky

TIP testérů: Testérka Petra polévku podávala s praženými dýňovými semínky.