Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Chlebové krekry s brusinkami

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Chlebové krekry s brusinkami

198 min 43 min Náročné 25 kusů

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

86 kcal 3g Bílkoviny 4g Tuky 9g Cukry

Suroviny

podmasli, med, brusinky, mandle, lnene-seminko, sezamova-seminka, rozmaryn, jedla-soda, spaldova-mouka, sul

Instrukce

Nejprve si předehřejte troubu na 180 °C, připravte si chlebovou formu (30 cm × 12 cm, výška 8 cm) a vyložte ji pečicím papírem.

Ve větší míse pořádně promíchejte podmáslí s medem. Poté do mísy přidejte brusinky, mandle, semínka*, rozmarýn a sůl, prosejte do ní jedlou sodu a mouku a vše promíchejte. Hotové těsto přelijte do připravené chlebové formy a pečte 35 minut na 180 °C.

Po upečení nechte chleba zcela vychladnout. Následně jej zabalte do fólie a dejte na 2 hodiny do mrazáku nebo přes noc do lednice.

Po uležení chleba si předehřejte troubu na 200 °C, připravte si plech a vyložte jej pečicím papírem. Zatímco se trouba nahřívá, nakrájejte si chleba na tenké plátky (o tloušťce cca 1 mm) a ty naskládejte na plech. Poté plech dejte do vyhřáté trouby a pečte 8 minut na 200 °C.

Po vytažení nechte krekry vychladnout a skladujte je v uzavíratelné nádobě, kde vydrží týden.

* Brusinky nejprve smíchejte se semínky a mandlemi v malé misce. Mandle a semínka díky tomu brusinky obalí a ty se na sebe nebudou tolik lepit a rovnoměrněji se rozdělí do těsta.