Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Chléb ve vajíčku s mozzarellou a bazalkou

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Chléb ve vajíčku s mozzarellou a bazalkou

13 min 3 min Snadné 4 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

341 kcal 20g Bílkoviny 15g Tuky 30g Cukry

Suroviny

spaldova-mouka, mleko, vejce, celozrnny-chleb, rajcata, mozzarella, bazalka, olivovy-olej, sul, pepr

Instrukce

Nachystejte si 2 hluboké talíře; do jednoho dejte špaldovou mouku a ve druhém si vyšlehejte mléko společně s vajíčkem, špetkou soli a špetkou pepře.

Nyní si připravte plátky chleba.

Na 2 plátky dejte vždy po 150 g krájených rajčat a poté rajčata poklaďte nakrájenou mozzarellou a čerstvou bazalkou.

Následně každý z obložených plátků přiklopte druhým plátkem chleba.

Ve větší pánvi si rozehřejte 1 lžíci olivového oleje.

Oba obložené chleby obalte nejprve ve špaldové mouce a poté ve vajíčkové směsi, následně je dejte na pánev a opékejte je na středním plameni 1,5 minuty z každé strany.

Po opečení oba chleby rozpulte, jednotlivé kusy rozdělte na 4 talíře a podávejte ještě zatepla.