Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Chilli sin carne

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Chilli sin carne

31 min 26 min Snadné 4 porce

Máme tu nějaké vegetariány? Nejen na vás už čeká dnešní recept na chilli sin carne. Vyzkoušejte tuto příbuznou variantu oblíbeného mexického pokrmu, kde místo masa dominuje dýně Hokkaido.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

242 kcal 9g Bílkoviny 9g Tuky 28g Cukry

Suroviny

olivovy-olej, cibule, chilli, oregano, rimsky-kmin, rajcata, cizrna, voda, dyne-hokkaido, fazole-cervene, sul, pepr

Instrukce

V hluboké pánvi si rozehřejte 2 lžíce olivového oleje, přidejte nasekanou cibuli a opékejte ji 3 minuty na mírném plameni.

Poté zvyšte plamen na střední stupeň, přidejte mleté chilli, sušené oregano, římský kmín, rajčatový protlak, krájená rajčata z plechovky a předvařenou cizrnu, vše zamíchejte a opékejte další 1 minutu.

Následně celou směs podlijte 200 ml vody, přidejte do pánve nakrájenou dýni, pánev přiklopte pokličkou a vařte na středním plameni 15–20 minut do změknutí dýně.

Po uvedené době do pánve přimíchejte scezené fazole a celou směs nechte ještě 2 minuty prohřívat. Poté směs dochuťte solí a pepřem, rozdělte na 4 porce a podávejte.

Poznámky

Každou porci chilli sin carne podávejte s 1 lžící zakysané smetany a čerstvou řeřichou.

*Dýně Hokkaido se na rozdíl od většiny jiných dýní nemusí loupat – slupka je jedlá, obsahuje velké množství vitamínů a při tepelné úpravě krásně změkne, takže se nemusíte obávat, že by byla pro konzumaci příliš tvrdá. Pro účely kuchyňského zpracování tedy stačí z dýně odstranit pouze vláknitou středovou část se semínky, kterou můžete uschovat pro další recepty.