Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Chilli olej

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Chilli olej

90 min 20 min Snadné 25 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

0 kcal 0g Bílkoviny 0g Tuky 0g Cukry

Suroviny

chilli-papricka, slunecnicovy-olej, chilli, kayensky-pepr, sul, badyan, bobkovy-list, skorice

Instrukce

Chilli papričky omyjte, odkrojte z nich stopky a následně je i se semínky nakrájejte nahrubo.

Nyní si ve větší nepřilnavé pánvi rozehřejte všechen slunečnicový olej, poté do pánve přidejte všechny ostatní ingredience (včetně nakrájených papriček) a vše nechte zahřívat 20 minut na mírném až středním plameni. Během zahřívání buďte ostražití a průběžněse ujišťujte, že se koření v oleji nepřepaluje – pokud k tomu dojde, snižte plamen.

Po uvedené době pánev odstavte a její obsah nechte zcela vychladnout (může to trvat až 1 hodinu).

Poté si připravte mísu, umístěte do ní síto a do síta dejte bavlněnou utěrku. Přes toto síto následně do mísy přeceďte celý obsah pánve a nechte ho přes síto zcela vykapat.

Přecezený olej přelijte z mísy do uzavíratelné sklenice a skladujte ho v lednici, kde vydrží až několik měsíců.

Poznámky

- 1 bavlněná utěrka - 1 uzavíratelná sklenice (objem 300 ml)