Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Chilli con carne

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Chilli con carne

55 min 45 min Střední 4 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

548 kcal 36g Bílkoviny 15g Tuky 67g Cukry

Suroviny

celozrnna-ryze, cibule, cervena-paprika, cesnek, olivovy-olej, mleta-paprika, kayensky-pepr, hovezi, hovezi-vyvar, rajcata, fazole-cervene, sul, pepr

Instrukce

Nejprve dejte vařit rýži podle návodu na obalu, což potrvá zhruba 25 minut (záleží na typu rýže).

Mezitím nakrájejte cibuli najemno, očistěte papriky a nakrájejte je na menší nudličky. Česnek nakrájejte na plátky.

V hlubší větší pánvi rozehřejte lžíci olivového oleje, přidejte cibuli, česnek, sladkou papriku, kajenský pepř, nakrájenou papriku a opékejte 3 minuty na středním plameni.

Přidejte maso a opékejte ještě cca 20 minut za stálého míchání.

Ke směsi přilijte vývar a přidejte rajčata a fazole. Poté vše osolte a opepřete dle chuti.

Pánev přiklopte pokličkou a za občasného míchání vařte 20 minut na mírném plameni.

Hotovou masovou směs rozdělte do 4 talířů a podávejte s uvařenou rýží.

Poznámky

Chilli con carne podávejte s nakládanou červenou cibulí, koriandrem, zakysanou smetanou, nakrájenou čerstvou chilli papričkou a limetkou. Lžička mleté uzené papriky jídlo krásně provoní.