Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Chilli con carne ze spíže

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Chilli con carne ze spíže

50 min 40 min Střední 4 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

640 kcal 31g Bílkoviny 21g Tuky 74g Cukry

Suroviny

cervena-paprika, cervena-cibule, cesnek, repkovy-olej, mleta-paprika, chilli, hovezi, zeleninovy-vyvar, rajcata, fazole-cervene, basmati-ryze, koriandr, sul, pepr

Instrukce

Očistěte si červenou papriku a nakrájejte ji na menší nudličky.

Cibuli nakrájejte najemno a česnek nakrájejte na plátky.

Následně si ve větší hlubší pánvi rozehřejte 1 lžíci řepkového oleje, přidejte nakrájenou papriku, cibuli, česnek, mletou sladkou papriku a mleté chilli a vše nechte smažit cca 3 minuty na mírném plameni.

Poté do pánve přidejte mleté hovězí maso, zvyšte plamen na střední stupeň a za stálého míchání opékejte cca 15 minut.

Nakonec do pánve nalijte vývar a přidejte rajčata z plechovky, předvařené fazole, sůl a pepř, poté snižte na mírný stupeň, pánev přiklopte pokličkou a směs nechte za občasného promíchání vařit 20 minut.

Mezitím si v hrnci uvařte rýži basmati podle návodu na obalu (bílá rýže basmati se většinou vaří cca 10–15 minut na mírném plameni pod pokličkou v 1,5–2násobném objemu osolené vody).

Hotové chilli con carne podávejte s uvařenou rýží a čerstvým koriandrem