Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Chilli con carne za 30 minut

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Chilli con carne za 30 minut

37 min 34 min Snadné 6 porce

Libo něco pikantního? Pak je naše Chilli con carne ideálním chodem na rychlý oběd. Za půl hodiny můžete podávat!

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

282 kcal 23g Bílkoviny 14g Tuky 14g Cukry

Suroviny

slunecnicovy-olej, cibule, rajcata, hovezi, fazole-cervene, kukurice, cesnek, oregano, kmin, voda, sul, pepr

Instrukce

Nejprve si v hlubší pánvi rozehřejte 2 lžíce slunečnicového oleje na středním plameni.

Jakmile je olej rozpálený, vložte do pánve najemno nakrájenou cibuli a opékejte na středním plameni 3–4 minuty. Následně k cibuli přidejte rajčatový protlak spolu s mletým masem a vše opékejte ještě dalších 7–8 minut na středním plameni.

V momentě, kdy je maso opečené, přidejte do pánve scezené fazole a kukuřici, krájená rajčata, utřené stroužky česneku, sušené oregano, kmín, sůl a pepř a vařte 3–4 minuty na středním plameni.

Nakonec směs zalijte 200 ml vody, pánev přiklopte pokličkou a vše vařte za občasného míchání 16–18 minut na středním plameni.

Hotové chilli con carne rozdělte do 6 talířů a podávejte.

Jak připravit na zamrazení: Směs nechte před zamrazením vychladnout alespoň na pokojovou teplotu. Poté směs rozdělte na požadovaný počet porcí a vložte do mrazáku, kde vydrží 2–3 měsíce.

Jak uvařit po rozmrazení: Po rozmrazení směs vložte do hrnce, ohřejte na středním plameni po dobu 8–10 minut a poté podávejte.

Poznámky

Tipy na servírování: Chilli con carne podávejte nejlépe s naturální rýží nebo bulgurem. Před servírováním můžete na každou porci přidat nahrubo natrhaný koriandr.