Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Cheddarové krekry

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Cheddarové krekry

50 min 20 min Snadné 40 kusů

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

58 kcal 2g Bílkoviny 3g Tuky 6g Cukry

Suroviny

cedar, spaldova-mouka, maslo, sul, pepr

Instrukce

Nejprve si najemno nastrouhejte cheddar.

Následně si připravte mixér se širokou nádobou a sekacím nástavcem; pokud takový mixér nemáte, připravte si obyčejnou větší mísu. Do mixéru

(nebo do mísy) prosejte všechnu špaldovou mouku, poté si nakrájejte máslo na větší kostky a přidejte ho k mouce společně s nastrouhaným cheddarem, solí a pepřem.

Následně celou směs důkladně rozmixujte (pokud používáte mísu, všechny ingredience důkladně zpracujte rukama);v případě potřeby můžete do směsi přidat několik lžic vody.

Ze vzniklého těsta vytvarujte kuličku, tu zabalte do potravinářské fólie, uložte do lednice a nechte alespoň 20 minut chladit.

Mezitím si předehřejte troubu na 180 °C a připravte si větší plech, který vyložte pečicím papírem.

Po vychlazení vyndejte těsto z lednice a pomocí válečku ho vyválejte na plát o tloušťce cca 3 mm.

Následně z těsta vykrájejte libovolné tvary, které skládejte na vyložený plech (výsledné množství vykrájených kusů záleží na jejich tvaru a rozměrech –my jsme použili vykrajovátka ve tvaru koleček a hvězdiček o průměru 2–3 cm a těsto nám vystačilo na přibližně 40 kusů).

Až spotřebujete všechno těsto, přemístěte plech do předehřáté trouby a pečte 20 minut při 180–190 °C.

Hotové krekry skladujte na suchém místě, kde vám vydrží až 1 týden.

Poznámky

TIP: Po upečení krekry posypte loupaným sezamem.