Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Česneková kaše s mátou a pečeným květákem

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Česneková kaše s mátou a pečeným květákem

60 min 45 min Střední 2 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

256 kcal 10g Bílkoviny 8g Tuky 36g Cukry

Suroviny

kvetak, olivovy-olej, mleta-paprika, rozmaryn, voda, sul, pepr

Instrukce

Troubu předehřejte na 180 °C a zapékací mísu (15 cm × 15 cm nebo Ø 20 cm) vyložte pečicím papírem.

Květák dejte do zapékací mísy, polijte olivovým olejem a posypte paprikou, rozmarýnem, solí a pepřem. Promíchejte, aby se květák kořením obalil, a pečte 35–40 minut na 180 °C. V ½ pečení květák podlijte 100 ml vody, aby změkl a nebyl vysušený.

Mezitím oloupejte brambory a nakrájejte je na menší kostky. Vložte je do menšího hrnce, zalijte studenou vodou, osolte a vařte 15–20 minut na středním až silném plameni.

Do menšího kastrůlku dejte mléko a česnek a vařte cca 10 minut na mírném plameni. Poté kastrůlek z plamene stáhněte, přidejte margarín a nechte rozpustit.

Uvařené brambory sceďte a rozšťouchejte. Přidejte připravené mléko a parmazán a metličkou vyšlehejte v bramborovou kaši.* Nakonec přidejte mátu.

Upečený květák rozdělte na 2 talíře, přidejte kaši a podávejte.

* Pokud chcete kaši extra hladkou, vyšlehejte ji elektrickým mixérem.

Poznámky

Podávejte posypané extra porcí najemno nakrájené čerstvé máty.