Věděli jste, že v dřívějších dobách byl perník kvůli použitému koření luxusem? Dnes si na něm můžete pochutnat bez výčitek, že byste ohrozili rodinný rozpočet. Vyzkoušejte ten náš celozrnný politý hořkou čokoládou a sypaný mandlemi. Voňavý a lahodný.

Autor: Mandimu • 1 minut čtení
Celozrnný perník
80 min
60 min
Střední
12 porce
Recept
Výživové hodnoty
276 kcal
9g Bílkoviny
15g Tuky
22g Cukry
Suroviny
- 280 g celozrnné špaldové mouky hladké
- 3× vejce
- 60 g medu
- 60 ml slunečnicového oleje
- 2 lžičky kypřicího prášku do pečiva
- 200 ml polotučného mléka
- 2 lžičky mleté skořice
- 2 lžíce holandského kakaa
- 100 g kvalitní hořké čokolády (75 % kakaa)
- 100 g plátkových mandlí (na posypání)