Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Celozrnný závin s jablky

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Celozrnný závin s jablky

60 min 35 min Snadné 9 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

244 kcal 6g Bílkoviny 10g Tuky 30g Cukry

Suroviny

spaldova-mouka, vejce, maslo, bily-jogurt, jablko, skorice, trtinovy-cukr, vanilkovy-pudink, rozinky

Instrukce

Nejprve si předehřejte troubu na 185–190 °C, připravte si plech (30 cm × 40 cm) a vyložte jej pečicím papírem.

Do větší mísy vložte mouku, 1 vejce, máslo a jogurt. Vypracujte hladké tuhé těsto a dejte jej alespoň na 10 minut odležet stranou při pokojové teplotě.

Mezitím si oloupejte jablka, odstraňte z nich jádřince a nastrouhejte je nahrubo do větší mísy. K jablkům dále přidejte skořici, cukr, pudink a rozinky a vše promíchejte.

Pracovní plochu si pomoučete a odleželé těsto na ni přesuňte, rozválejte na tloušťku 1 cm a na 1 jeho stranu naneste jablečnou směs. Strany těsta poté přehněte směrem dovnitř, aby jablka nevypadla, a následně je zabalte do tvaru závinu.

Takto připravený závin přesuňte na pečicí papír. V menší misce rozšlehejte zbylé vejce a celý závin jím potřete. Plech následně vložte do předehřáté trouby a pečte 30–35 minut na 185–190 °C.

Po upečení vyjměte z trouby a nechte alespoň 1 hodinu vychladnout. Poté závin nakrájejte na požadované porce a podávejte.