Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Celozrnný trhanec

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Celozrnný trhanec

31 min 16 min Střední 6 porce

Takový trochu jiný moučník, co pamatuje už monarchii. My jsme si jen recept na trhanec trochu upravili, aby byl zdravější a méně kalorický. Tahle klasika si snaží vydobýt místo na slunci a právem. Je to skutečně chutný a lehký dezert, který navíc umožňuje spoustu variant, čím jej na talíři dozdobit.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

441 kcal 17g Bílkoviny 23g Tuky 39g Cukry

Suroviny

vejce, sojove-mleko, spaldova-mouka, pohankova-mouka, kokosovy-olej, tvaroh, med, marmelada-bez-cukru, sul

Instrukce

Bílky oddělte od žloutků.

V hlubší nádobě vyšlehejte žloutky s mlékem a ve středně velké míse smíchejte mouky se solí. Žloutky přimíchejte k moukám a vzniklé těsto dejte stranou.

Z bílků a špetky soli vyšlehejte tuhý sníh a opatrně jej vmíchejte do těsta.

Do těsta přidejte 50 g rozpuštěného kokosového oleje a zamíchejte.

Zbytek kokosového oleje rozehřejte na pánvi. Na pánev vlijte polovinu těsta, poté počkejte, dokud nebude spodní strana opečená (cca 4 minuty na mírném až středním plameni), a pak pomocí dvou vařeček těsto roztrhněte na větší kusy a opečte z druhé strany (opět cca 4 minuty). Takto postupujte i s druhou polovinou těsta.

Mezitím smíchejte tvaroh s medem.

Hotový trhanec podávejte s marmeládou a tvarohovou směsí.

Poznámky

Podávejte s libovolným čerstvým ovocem (nejlépe lesním).