Pamatujete, jak to u babičky vždy vonělo po skořici a rozinkách? Provoňte jimi svou domácnost taky a po nedělním obědě naservírujte vynikající a hlavně zdravější variantu jablečného štrúdlu ze špaldové mouky. Na pohled vypadá stejně, ale ingredience jsou lehčí a méně kalorické. Navrch ho posypte sypkou stévií. Uvidíte, že tomuhle dezertu nikdo neodolá.

Autor: Mandimu • 1 minut čtení
Celozrnný štrúdl
55 min
30 min
Snadné
10 porce
Recept
Výživové hodnoty
321 kcal
7g Bílkoviny
17g Tuky
31g Cukry
Suroviny
- 200 g celozrnné špaldové mouky hladké
- 100 g jemně mletých ovesných vloček
- 80 g kokosového oleje (lze nahradit máslem)
- 120 g bílého jogurtu
- 1× vejce
- 200 g jablek (nastrouhat)
- 100 g vlašských ořechů
- 100 g rozinek
- 1 lžička skořice
- 4 lžíce medu
- 1× vejce (na potření)