Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Celozrnný štrúdl

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Celozrnný štrúdl

55 min 30 min Snadné 10 porce

Pamatujete, jak to u babičky vždy vonělo po skořici a rozinkách? Provoňte jimi svou domácnost taky a po nedělním obědě naservírujte vynikající a hlavně zdravější variantu jablečného štrúdlu ze špaldové mouky. Na pohled vypadá stejně, ale ingredience jsou lehčí a méně kalorické. Navrch ho posypte sypkou stévií. Uvidíte, že tomuhle dezertu nikdo neodolá.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

321 kcal 7g Bílkoviny 17g Tuky 31g Cukry

Suroviny

spaldova-mouka, ovesne-vlocky, kokosovy-olej, bily-jogurt, vejce, jablko, vlasske-orechy, rozinky, skorice, med

Instrukce

Troubu předehřejte na 175 °C.

Mouku, vločky, rozpuštěné máslo (nebo olej), jogurt a vejce smíchejte ve větší míse.

Vypracujte těsto a vyválejte ho na dva tenké pláty.

V misce smíchejte strouhaná jablka, nasekané vlašské ořechy, rozinky, skořici a med a směsí posypte oba pláty těsta.

Těsto zaviňte, okraje zahněte dolů pod štrúdl a celý ho potřete zbylým rozšlehaným vejcem.

Štrúdl dejte péct do předehřáté trouby na 165–175 °C na 25-30 minut.