Na langoši si pochutná občas snad každý z nás. Většinou nám však hlavou probíhá plno výčitek, protože se opravdu nejedná o tu nejzdravější vyváženou svačinku. Co když se ale dá připravit i jinak? Stačí pouze vyměnit pár ingrediencí, připravit domácí kečup a hned se jeho výživové hodnoty o něco zlepší. Ochutnejte sami.

Autor: Mandimu • 1 minut čtení
Celozrnný langoš s rychlým domácím kečupem
110 min
35 min
Střední
8 porce
Recept
Výživové hodnoty
404 kcal
19g Bílkoviny
10g Tuky
54g Cukry
Suroviny
- 400 ml polotučného mléka
- 42 g čerstvého pekařského droždí
- 3 lžičky třtinového cukru
- 600 g celozrnné špaldové mouky hladké
- 200 g bílého jogurtu (3,5 % tuku)
- 4 lžíce olivového oleje
- 100 g bílé cibule (nakrájet najemno)
- 2 stroužky česneku
- 40 g rajčatového protlaku
- 400 g loupaných krájených rajčat z plechovky
- 1 lžíce bílého vinného octa
- 2 lžíce sójové omáčky bez přidané soli
- 50 ml vody
- 100 g ementálu light (nastrouhat najemno)
- sůl