Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Celozrnné tyčinky s parmezánem

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Celozrnné tyčinky s parmezánem

36 min 21 min Snadné 25 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

60 kcal 2g Bílkoviny 2g Tuky 8g Cukry

Suroviny

spaldova-mouka, voda, olivovy-olej, kyprici-prasek, vejce, parmazan, sul

Instrukce

Troubu předehřejte na 195–200 °C a větší plech vyložte pečicím papírem.

Ve větší míse smíchejte špaldovou mouku, 160 ml vody, olivový olej, prášek do pečiva a sůl. Pomocí rukou nebo kuchyňského

robota ze směsi vypracujte kompaktní těsto.

Vypracované těsto rozdělte na 2 poloviny, aby se vám s ním lépe pracovalo.

Pracovní plochu posypte zbylou moukou. Připravte si obě půlky těsta a pomocí válečku je rozválejte do tvaru obdélníku o tloušťce 0,5 cm. Pomocí nože krájejte těsto na pruhy (cca 20 cm dlouhé a 1 cm široké) a jednotlivé pruhy pokládejte na plech vyložený pečicím papírem. Jakmile zpracujete všechno těsto, v misce rozšlehejte 1 vejce a pomocí mašlovačky potřete připravené pruhy. Poté pruhy posypte najemno nastrouhaným parmazánem a dejte je péct do předehřáté trouby na 195–200 °C po dobu 17–21 minut.

Upečené tyčky podávejte ihned, nebo je skladujte v suchu a temnu a zkonzumujte do 7–10 dní.