Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Celozrnné tortilly - základní recept

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Celozrnné tortilly - základní recept

40 min 5 min Střední 16 kusů

Plánujete společné vaření s přáteli, rodinný výlet do přírody nebo vám chybí příloha k polévce? Pro všechny případy jsou tu naše celozrnné tortilly. Jejich příprava je jednoduchá a naplnit je můžete dle libosti a fantazie, namáčet je do dipu, nebo vychutnávat jen samotné.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

0 kcal 0g Bílkoviny 0g Tuky 0g Cukry

Suroviny

spaldova-mouka, kokosovy-olej, voda, kyprici-prasek-do-peciva, sul, slunecnicovy-olej

Instrukce

Vezměte velkou mísu a prosejte do ní mouku společně s práškem do pečiva.

Rukama mouku s práškem promíchejte.

Do mísy přidejte sůl, tuhý kokosový olej s vodou a opět těsto rukama vypracujte. Těsto hněťte cca 5 minut, dokud nedosáhnete hladké konzistence.

Těsto vyndejte na vál nebo kuchyňskou linku.

Výsledná konzistence je lepkavá, proto pro další hnětení potřete pracovní desku i ruce troškou oleje. Hněťte další 4 minuty. Hnětením se olej do těsta vstřebává, proto pokud se vám těsto lepí na desku, přidejte trochu víc.

Těsto dejte zpět do mísy, přikryjte utěrkou a dejte na 10 minut stranou.

Z výsledného těsta pak vytvarujtecca 16 stejně velkých kuliček. Kuličky mají velikost asi jako dlaň.

Z každé kuličky na pracovní desce posypané zbylou špaldovou moukou vyválejte tenkou tortillu.

Hotové tortilly pečte při nízkém ohřevu 3 minuty z jedné strany. Až se začnou na povrchu tvořit bublinky, tortillu otočte a pečte další 2–3 minuty z druhé strany.