Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Celozrnné sýrové špecle

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Celozrnné sýrové špecle

30 min 15 min Snadné 3 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

562 kcal 21g Bílkoviny 21g Tuky 70g Cukry

Suroviny

parmazan, sul, pepr

Instrukce

Nejprve si připravte těsto na špecle – všechny uvedené ingredience smíchejte v míse pomocí špachtle a vypracujte tužší těsto.

Poté si nachystejte větší hrnec, naplňte ho do poloviny vodou a přiveďte k varu.

Přes struhadlo na špecle pak připravené těsto po částech nastrouhejte přímo do vroucí vody a nechte vařit na středním plameni, dokud špecle nevyplavou na povrch (potrvá to zhruba 1–2 minuty). Uvařené špecle vyjímejte z hrnce a dávejte stranou. Tímto způsobem postupně zpracujte všechno těsto.

Až dovaříte špecle, začněte připravovat omáčku.

Červenou cibuli nakrájejte na proužky. V pánvi si rozehřejte 1 lžíci olivového oleje, přidejte nakrájenou cibuli a opékejte 3 minuty na mírném plameni. Poté přidejte tymián a opékejte další 2 minuty. Následně obsah pánve zalijte rýžovou smetanou a vše nechte provařit 4 minuty na mírném plameni.

Nakonec do pánve s omáčkou přidejte uvařené špecle, vše zamíchejte a podle chuti přidejte sůl a pepř.

Poté pánev stáhněte ze zdroje tepla a na závěr do směsi přimíchejte strouhaný parmazán.