Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Celozrnné špagety s pestem z pečeného česneku

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Celozrnné špagety s pestem z pečeného česneku

65 min 50 min Střední 4 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

432 kcal 11g Bílkoviny 25g Tuky 39g Cukry

Suroviny

cesnek, olivovy-olej, celozrnne-testoviny, petrzelova_nat, bazalka, parmazan, sul, pepr

Instrukce

Nejprve si předehřejte troubu na 210–220 °C.

Připravte si plát alobalu o velikosti 30 cm × 30 cm. Do středu alobalového plátu položte stroužky česneku a přilijte 1 lžíci olivového oleje. Česnek zabalte do balíčku a ten utáhněte. Takto zabalený česnek vložte do vyhřáté trouby a pečte cca 45 minut na 210–220 °C.

Mezitím si ve větším hrnci na silném plameni přiveďte k varu osolenou vodu a uvařte v ní špagety dle návodu na obalu. Po uvaření špagety sceďte.

Jakmile bude česnek upečený, vyjměte ho z alobalu a přesuňte do misky. Přidejte olivový olej, petrželovou nať, bazalku, sůl a pepř a pomocí vidličky vše promíchejte (stroužky česneku lehce rozmačkejte).

Jakmile budete mít pesto připravené, vmíchejte ho do špaget a dle potřeby prohřejte na pánvi na středním plameni. Jednotlivé porce posypte strouhaným parmazánem a následně podávejte.

Poznámky

Jednotlivé porce můžete navíc pokapat olivovým olejem a ozdobit lístky čerstvé bazalky. Podávejte s masem nebo jinou bílkovinou (například tofu).